De geschiedenis van BAL

Waar komt nu die naam BAL vandaan? Nou kijk eens goed naar ons logo. Ja, gekeken? Je ziet BAL en daarachter veren. Samen maakt dat BALVEREN. Dat is de originele naam van het pand, het wapen van Balveren.  In 1996 is het een hotel geworden, waarbij de zolders omgebouwd zijn tot hotelkamers en de gelagkamers tot eetzalen. In 2001 is het hotel uitgebreid tot 21 hotelkamers en droeg het de naam Hotel Restaurant van Balveren. Dieper de geschiedenis induiken?

Lees de strip! 

illustratie
illustratie
Untitled_Artwork.jpg
Schermafbeelding 2022-09-14 om 11.07.59.png

Al voor 1700 werd er in officiële stukken gesproken over een bij het Kasteel Wijenburg behorende boerderij, waarvan de bewoners moesten zorgen voor groenten, vlees en dranken voor de kasteelbewoners.

In 1817 heeft het de naam ‘Het Wapen van Balveren’ gekregen. Het kwam toen in het bezit van de adellijke familie die de naam Van Balveren droeg.

Deze familie werd tevens eigenaar van bijna het gehele dorp Echteld, waarvan de dorpskom bestond uit zeven huizen, een herberg en een schaapkooi.

geschiedenis

Tot 1929 bleef het in bezit van deze familie. Toen werden kasteel, herberg en veel gronden publiekrechtelijk verkocht. Het grootste gedeelte van het bezit kwam in de handen van de bekende familie Verschuer.

Nummer 7.jpg

Deel 1 van de verbouwing zit erop. Veel is er gerenoveerd 

maar er is ook veel te doen. Bijvoorbeeld kamer 1-8. Ze zijn lekker opgefrist met een likje verf maar de grote verbouwing moet nog komen. Maar we hebben nog veel meer plannen. Zoals een hele grote bar met veel ruimte om te borrelen en de zalen opnieuw inrichten..stay tuned!

geschiedenis
achergrond png.png
geschiedenis
FAVORI-BAL-Algemeen-27.JPG

Het wapen hangt nog in het restaurant, heb jij hem al gezien?

Na die tijd heeft het ‘Wapen van Balveren’ verschillende eigenaren gekend. Vanaf 1987 is het etablissement in het bezit van de eigenaren Timo en Rosita.

Wist je dat...

De leeuwen op het 'Wapen van Van Balveren'  met de staarten naar beneden staan afgebeeld? 

Dit komt doordat de heer van Balveren een golfpartij verloor. Daarom moest hij zijn Wapen aanpassen.

2022. Na jaren van stilstand gaat het hotel-restaurant weer bruisen. De naam is gewijzigd van BALVEREN naar BAL.